Om oss

Foto: Martin Bohm.

Stina och Magnus Alm

Alm Fritid drivs av Stina och Magnus Alm, friluftsälskande husbilsentusiaster. Familjen består också av fem barn från 6-21 år. 

Stina har en bakgrund inom skola och är utbildad lärare, rektor, mulleledare och I Ur och Skur-pedagog. Stina har startat och drivit Robinson-skolorna i Enköping i 22 år men ägnar sig nu åt Alm Fritid på heltid. Magnus jobbar som projektledare inom kyla/värme och är kunnig inom det mesta som har med fastigheter och bilar att göra.

Vi hade ofta tältat på våra semestrar med våra två stora barn tills vi fick barn igen två år efter varandra – då blev det lite för arbetsamt med friluftsliv. Att nattamma bebis i tält på fjället i ett par plusgrader var ingen höjdare tyckte Stina. Vi fick anpassa oss och gjorde kortare dagsturer under några år, tills vi upptäckte husbilslivet. När vi köpte vår första husbil märkte vi att den var en utmärkt bas för att utforska fjällvärlden. 

Vi gör både längre semesterresor och kortare helgturer med husbil. Vi använder den som en bas för vandring, klättring och skidåkning både i pisten, längdspåret och på fjället. Oftast bor vi i husbilen, men det händer att vi parkerar den vid en fjällstation, packar med oss tält och är borta ett par dagar för att sedan komma tillbaka och fortsätta resan.

Foto: Martin Bohm.
Foto: Martin Bohm.

När familjen utökades med barn nummer fem bytte vi vår första husbil mot en Dethleffs 6981a, som har varit med på många äventyr i både svenska och norska fjällvärlden såväl sommar som vinter. Efter två vinterveckor i Riksgränsen/Abisko med bland annat tolv par skidor och två fjällpulkor fick packningsansvarig Magnus nog och vi bytte upp oss till en större husbil med dubbelgolv, där vi kunde lägga all skidutrustning.

Istället för att sälja vår Dethleffs började vi hyra ut den till vänner och bekanta och det blev starten på vår husbilsverksamhet. Vi älskar friluftsliv i alla former och brinner för att dela med oss av det vi själva upplevt. Vi hoppas att vi kan inspirera andra att komma ut på små och stora äventyr.

Vi är momsregistrerade och har ansvarsförsäkring. Vi är utbildade biluthyrare med tillstånd från Transportstyrelsen.